Tips voor iPad-gebruikers

                         Nieuwe tips (archief)   

 

Nieuwe oogst


Met dank aan iOS 8


iOS 8 mag op het eerste gezicht als twee druppels water op iOS 7 lijken, er zijn best veel handige extra’s. Als Apple zijn belofte houdt, zul je er er steeds meer ontdekken in de Tips-app.
Op 23 september vond je er al ... 8:

  1. Reageer snel op een melding - Verstuur een audiobericht - Beheer snel uw e-mail - Ontvang antwoordmeldingen - Snel contact met favoriete personen - Kijk wanneer een bericht is verzonden - Deel van alles met uw gezinsleden - Neem selfies met een timer.

Er zijn er heel wat meer - bij de installatie staan ze beknopt in een tekstdocument dat je hier nog eens kunt nalezen. Een aantal daarvan zijn nog niet interessant voor de Nederlandstalige versie van iOS 8 (zoals Siri en alternatieve toetsenborden installeren) of worden pas actief als OS X wordt geüpdatet naar Yosemite ...

Mijn favoriete vier op een rij vind je hier.


1

De Mail-app

  1. Terwijl je een mail tikt, kun je nu op een vlugge manier terug naar je inbox om een andere mail te zoeken en te kijken wat je eerder hebt geschreven, er een stukje uit te kopiëren dat je in de nieuwe mail wilt gebruiken of ...

  2. Je sleept de titelbalk van de nieuwe mail naar beneden. Het venster wordt geminimaliseerd, enkel de titelbalk blijft zichtbaar. Nadien op de titelbalk tikken om de mail verder af te werken.


2

Foto’s

  1. De camera heeft nu enkele extra mogelijkheden. Er is niet alleen de zelfontspanner (niet zo handig met een iPad, toch?), maar je kunt nu ook panorama-foto’s nemen.

  2. De Foto-app heeft bijzonder veel extra functies om je foto’s te bewerken - een aantal ervan zaten vroeger in iPhoto, maar die app wordt niet langer ondersteund.


3

Delen

Je kunt nu ook de Deelfunctie in Mail, Safari ... aanpassen en apps toevoegen, verwijderen of van plaats veranderen. Een app die deze functie al ondersteunt is Evernote.

  1. Tik op de het deelicoontje in Safari (dat van plaats is veranderd).
    Tik naast het rijtje icoontjes op meer. Naast de knop om apps in of uit te schakelen vind je een nieuw symbooltje waarmee je de app van plaats kunt verslepen.


4

Batterij

Als je vindt dat de batterij van je iPad plots wel erg vlug leegloopt, dan kun je de schuldige app opsporen en (tijdelijk) afsluiten.

  1. Je vindt het batterijgebruik per app in ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Gebruik’ > ‘Batterijgebruik’.