Tips voor iPad-gebruikers

                         Nieuwe tips (archief)   

 

Nieuwe oogst


De Outlook-app

Een ontdekking waard: de gratis Outlook-app van Microsoft.

Deze mooie, handige app integreert je e-mail, agenda, contacten en cloud-bestanden. Niet enkel van Microsoft-producten als Outlook.com en OneDrive maar ook van Gmail, Dropbox enz.


Kenmerken  1. Bij e-mail wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘Gefocust’ en ‘Overige’. En dat is best handig om je te kunnen concentreren op de belangrijke mails.

  2. Niet eens met de beslissing van de app? Tik op het driehoekje bovenaan een mail om de mail te verplaatsen en de app ‘slimmer’ te maken.

  3. Je blijft je inbox zien in portret-modus - een functie die je in de Mail-app enkel hebt in landschap-modus.

  4. Je kunt berichten archiveren, verwijderen, plannen, verplaatsen, markeren etc. via veegbewegingen. Je kunt zelf de opties bepalen in Instellingen, onderaan rechts.

  5. Met de Snelfilter bekijk je de berichten die nog ongelezen of gemarkeerd zijn of die bestanden bevatten.

  6. Onderaan het venster kun je schakelen tussen je agenda, mail, (contact) personen en bestanden - je moet dus geen andere app openen.

  7. Bij bestanden vind je niet alleen je eigen bestanden in de cloud en je notitieblok (een mooi alternatief voor Evernote) maar ook alle bestanden die je kreeg via e-mail.

  8. Nog meer handige functies? Je vindt de (Engelstalige) handleiding onderaan het venster in de app, bij ‘Instellingen’ > ‘Hulp’.